به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون،کارورفاه اجتماعی استان البرز ؛ حسین فلاح نژاد با اشاره به استمرار نرخ بیکاری تک رقمی در استان و پایین بودن نسبت به نرخ متوسط کشوری گفت: بر اساس آخرین آمار نرخ بیکاری البرز در پاییز ۱۴۰۰ به میزان 8.3 درصد است و امروز شاهد هستیم که نرخ بیکاری استان از متوسط کشوری ۸.۹ درصد کمتر است و با این نرخ بیکاری، البرز هجدهمین استان بیکار در کشور است.
وی افزود : بیش از ۵۳ درصد اشتغال در بخش خدمات، بیش از ۴۲ درصد در بخش صنعت و چهار درصد در بخش کشاورزی فعال هستند.
فلاح نژاد اظهار کرد: تعداد بیمه شدگان اجباری در آبان امسال ۳۲۵ هزار نفر است که با افزایش ۳.۵ درصدی نسبت به زمان مشابه سال ۹۹ همراه بوده است. همچنین در آبان سالجاری، ۱۲ هزار نفر بیمه بیکاری دریافت میکنند.
وی تاکید کرد: بر اساس آخرین آمار در آبان ماه سال جاری افزایش سه و نیم درصدی بیمه شدگان اجباری نسبت به مدت مشابه سال قبل را داشته ایم.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی البرز افزود: در زمینه مشاغل خانگی بانک توسعه تعاون و بانک رفاه بانک های عامل هستند و در سال جاری ۸۸8 طرح با احتساب ۴۵ میلیارد تومان تسهیلات مورد نیاز برای آنها به بانک ها ارسال شده است که در نهایت ۲۲ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
فلاح نژاد اظهار کرد:همچنین مجموع تعهد اشتغال استان در سال 1400 در
سامانه رصد ۴۱ هزار اشتغال است که تا کنون ۵۸ درصد آن محقق شده است.
در ادامه این جلسه جهانگیر شاهمرادی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز گفت: کاهش نرخ بیکاری البرز به پایینتر از میانگین کشوری اتفاق خوبی است و تعداد بیمه شدگان اجباری نیز نشان دهنده ایجاد اشتغال در استان است، اما با وجود همه اینها در بازدید از واحدهای صنعتی واقع در شهرستانهای استان، یکی از نگرانیها نبود نیروی کار است.
وی ادامه داد: یکی از دلایل این موضوع پایین بودن پایه حقوق کارگران است که انگیزه آنها برای اشتغال را کاهش میدهد. پایه حقوق باید بالاتر برود تا رفت و آمد به شهرستان برای کارگران به صرفه باشد و لازم است رسیدگی به این موضوع از طریق مجلس برای متناسب بودن میزان پایه حقوق با کار انجام شود.
وی همچنین بعد مسافت را از یکی عوامل کمبود اقبال به کار در شهرستانهای البرز برشمرد و گفت: اغلب بیکاران در مرکز استان هستند ولی نیازمندیهای ما در شهرستان است. بنابراین باید خط اتوبوس و رفت و آمد برای رفت و آمد کارگران از مرکز استان به شهرستانهای اطراف وجود داشته باشد. همچنین باید الگوی مسکن کارگری در شهرستانها برای رفع مشکل مسافت کارگران مدنظر باشد.
شاهمرادی به وجود 12 هزار نفر که بیمه بیکاری دریافت میکنند اشاره کرد و گفت: بکارگیری از کسانی که بیمه بیکاری دریافت میکنند با توجه به کمبود نیروی کار باید مد نظر قرار بگیرد و درصورت لزوم آموزش های لازم به آنها داده شود.